belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás múzeumpedagógiai életmű elismerésére 2013

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2013-ban Múzeumpedagógiai életmű elismerést alapít a múzeumpedagógia területén dolgozó, több évtizede a pályán lévő szakemberek számára, akik saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményeket értek el. Gyakorlati tevékenységük mellett kutatásokat végeznek, publikálnak, előadásokat tartanak, oktatnak, segítik a hazai múzeumpedagógiai szakma módszertani megújítását, és hatásuk jelentős a hazai múzeumi életben.

Az alapító a díjat kétévente egy, muzeális intézményben dolgozó, vagy ott hosszabb időn át dolgozott szakembernek adományozza. Az alapító hét tagú kuratóriumi bizottságot hoz létre a díj odaítélésére. A Múzeumpedagógiai Életműdíj kuratóriumába képviselő jelölésére felkérést kapnak: a Pulszky Társaság, az ICOM Magyar Nemzeti Bizottság, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya.

Az elismerésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi/szakmai szervezetek, múzeumi/szakmai egyesületek.

A beérkezett ajánlásokat a kuratórium értékeli a felterjesztések alapján, és dönt a díjazott személyéről 2013. szeptember 20-ig. Az elismerés odaítélésére az adatlap kitöltésével, az ahhoz csatolt részletes információk alapján lehet írásos javaslatot tenni.

Az elismerést, egy emlékplakettet és oklevelet az alapító az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó alkalmával Budapesten, 2013. szeptember 30-án, a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén adja át a díjazottnak.

Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2013. augusztus 30-ig kérjük elküldeni word és pdf formátumban elektronikusan az mpeletmudij@sznm.hu e-mail címre, valamint postai úton a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (2001 Szentendre, Pf.: 63) levelezési címre, Káldy Mária, a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ igazgatója számára megcímezve. Az adatlap letölthető a www.mokk.skanzen.hu honlapról, innen.

Szentendre, 2013. augusztus 2.

Dr. Cseri Miklós Káldy Mária

főigazgató igazgató

Szabadtéri Néprajzi Múzeum SZNM Múzeumi Oktatási és Képzési Központ