belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Koszta József Múzeum: Kökény és Kázmér kalandjai a Koszta József Múzeumban

A két kisegérről szóló sorozattal élményszerű tanulásba vonjuk be a múzeum internetes felületére látogatókat. Az alkalmazott bábjáték jól használható a múzeumpedagógiánkban, hiszen a bábjáték lényege - élettelen anyaggal ábrázolni az  életet -, már a múzeum kiállítótermeiben is létrejön: a mozdulatlan, kiállított tárgyak a múltról mesélnek.

Olyan online tartalmak előállítására törekedtünk, melyek Szenteshez kapcsolódó ismereteket közvetítenek úgy, hogy közvetlenségükkel és bájos humorukkal is lenyűgözzék az olvasót. Megosztásainkon keresztül a múzeum kiállítótereit és a munkatársak munkáját igyekeztünk bemutatni, illetve valamilyen jeles nappal kapcsolatos információt próbáltunk játékos keretek között átadni bábfigurák segítségével. E két kedves figura aktív múzeumi életén keresztül az olvasók is betekintést nyerhetnek az intézmény működésébe oly módon, hogy újabb ismereteket szerezzenek. Mindeközben az iskola frontális oktatása ellensúlyozódik.

Az ismeretátadás mellett a közönségkapcsolati tevékenységbe is kiválóan beleillik a két egér, hiszen a segítségükkel reklámoztuk az időszaki kiállításunkat. Remeknek bizonyultak a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódó programjaink népszerűsítéséhez is. Régészeti ásatást bemutató Facebook-os sorozatunkat papírszínházi formában is megvalósítottuk Kökény és Kázmér a régészeti ásatáson című foglalkozásunkkal, így térve vissza a valós térben történő foglalkozásokhoz.