belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Új honlap indult Digitális módszerek a művészeti oktatásban címmel!

A DIGITAL DIDACTICS IN ART EDUCATION (DIDAE) egy nyílt oktatási forrás (Open Educational Resource) platform, amely áttekintést nyújt a művészeti munkához, a művészeti oktatáshoz, valamint a vizuális nevelés és design oktatáshoz használható eszközökről (TOOLS), könnyen és ingyen hozzáférhető digitális alkalmazásokról az Animation Desktől (digitális animáció) a Your wold of text-ig (experimentális, kollaboratív, digitális szövegírás).
 
A DIDAE platform emellett speciálisan kifejlesztett és tesztelt tanítási ötleteket (IDEAS) is kínál, melyek egy nemzetközi, oktatói csapat által lettek kialakítva, esetenként az oldalon található eszközöket is (TOOLS) felhasználva.
 
A honlapról megismerhető ötletek palettája igen változatos, az animált gifek készítésétől kezdve a soft skillek fejlesztését támogató virtuális wikinomikus, azaz csoportos együttalkotáson keresztül a Kunstmatrix ART.SPACES nevű webes alkalmazásig - melynek révén a klímaválság témáján belül saját kiállításuk kurátorai lehetnek a diákok - terjed.
 
Új honlap indult Digitális módszerek a művészeti oktatásban címmel!
 A honlap az Erasmus+ DIDAE projekt eredménye, amely öt európai egyetem (Bécsi Képzőművészeti Akadémia, Berni Művészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Kölni Egyetem, Rotterdami Willem de Kooning Akadémia) két éven át zajló közös kutatási projektje.
 
A többnyelvű honlapról magyarul is hozzáférhető minden anyag és leírás.
 
A kutatási projektről további információk a https://didae.eu/de/about/ és a https://didae.akbild.ac.at/ honlapokon találhatók.