belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás az EIT Culture & Creativity felmérésében való részvételre

Az EIT Culture & Creativity (EIT CC) az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) legújabb, kilencedik innovációs közössége, célja Európa kulturális és kreatív ágazatainak (CCSI) megerősítése. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetlen hazai alapítóként vesz részt a szervezet munkájában. Az Európa húsz országán átívelő, több, mint 50 tagot magába foglaló partnerségi társulást a felsőoktatás, a kutatás, az üzleti- és közszféra prominens szereplői alkotják, vezetője a német Fraunhofer-Gesellschaft.

A közösség által kialakított stratégiai célokhoz – oktatás, innovációs programok, vállalkozásfejlesztés, társadalmi hatás, szakpolitika – tíz akcióprogram (AP) kapcsolódik. Az új ökoszisztéma horizontális témák mentén hosszútávú programokat is fejleszt, illetve együttműködéseket generál, az EU-s szinergiákra kapcsolati és finanszírozási szinten is támaszkodva.

A közösség 2023 tavaszán az európai kulturális és kreatív ipari szereplők többszempontú felmérését, monitorozását végzi. Az AP2 mapping tevékenységének célja a kulturális és kreatívipari oktatási programok európai helyzetének megismerése és feltérképezése, a felmérésben kifejezetten a nem felsőoktatási szereplők hozzájárulására számítanak. A felmérés szakmai vezetője a Consorzio Materahub Industrie Culturali e Creative.

A felmérés az alábbi linken keresztül tölthető ki:

https://www.surveymonkey.com/r/kicmappingAP2

A felmérés kitöltési határideje: 2023. június 30.

Előre is köszönjük, ha a fenti kérdőív kitöltésével segíti az EIT Culture & Creativity összeurópai céljainak teljesítését, és hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország hiánypótló oktatási-kreatívipari kezdeményezései is megjelenjenek a felmérés adatai között! 

A közösség munkájáról bővebben itt tájékozódhat: https://eit-culture-creativity.eu/