belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás: Kiváló Múzeumpedagógus Díj 2024

Tisztelt Intézményvezetők!

Kedves Kollégák!

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM – MOKK) idén is meghirdeti az elmúlt öt év kimagasló személyes szakmai tevékenységét értékelő Kiváló Múzeumpedagógus Díjat.

 

KIVÁLÓ MÚZEUMPEDAGÓGUS DÍJ 2024

Idén ismét várjuk a jelöléseket a Kiváló Múzeumpedagógus Díjra, amely elismerést az SZNM – MOKK kétévente, a Múzeumpedagógiai Életműdíjjal váltásban hirdet meg. A szakmai elismerést olyan szakember nyerheti el, aki a múzeumpedagógia területén az elmúlt öt évben kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett, például kidolgozott egy előremutató módszert vagy programsorozatot, illetve újszerű szemléletű ismeretközvetítő foglalkozásokat vezetett. Fontos, hogy a jelölt munkásságának köszönhetően olyan magas színvonalú, oktatást segítő programok valósuljanak meg személyes jelenléttel vagy az online térben, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának fejlesztéséhez, a múzeumi foglalkozások ismeretközvetítő és élményt nyújtó szerepének elismeréséhez.

Szeretnénk a díjat elkülöníteni a hosszabb, akár több évtizedes szakmai munkásságot elismerő Múzeumpedagógiai Életműdíjtól, így arra biztatjuk a jelölőket, hogy a rövidebb ideje a pályán tevékenykedő, ám az elmúlt években kimagasló teljesítményt nyújtó fiatalabb kollégákat is bátran terjesszék fel az elismerésre.

A kitüntetésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények munkatársai, múzeumi kollektívák, valamint múzeumi szakmai szervezetek a Kiváló Múzeumpedagógus Díj Adatlap kitöltésével. Az eddigi évek gyakorlatát követve a Kiváló Múzeumpedagógus Díj felhívásra érkezett felterjesztéseket a hazai múzeumi szervezetek képviselőiből, valamint múzeumpedagógus szakemberekből, köztük korábbi díjazottakból álló szakmai bizottság bírálja el, amely 2024. szeptember első felében dönt a díjak odaítéléséről.

A Kiváló Múzeumpedagógus Díjat a tervek szerint 2024. szeptember 30-án hétfőn, a 22. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó esemény keretében adjuk át.

Benyújtási feltételek: a Kiváló Múzeumpedagógus Díj Adatlap hiánytalan, határidőre történő benyújtása.

Nevezési határidő: 2024. augusztus 23. péntek, 23.59

A Kiváló Múzeumpedagógus Díj Adatlap innen tölthető le.

A hiánytalanul kitöltött Kiváló Múzeumpedagógus Díj Adatlapot kérjük word formátumban valamint aláírtva és beszkennelve, pdf dokumentumban is beküldeni a nevezési határidőig, 2024. augusztus 23. péntek 23.59-ig a muzpednivodij@gmail.com e-mail címre, az email tárgya: Kiváló Múzeumpedagógus Díj.

 

A Kiváló Múzeumpedagógus Díjról további információ kérhető az alábbi elérhetőségen:

Sziray Zsófia
módszertani munkatárs
+36-30-249-9753
sziray.zsofia@skanzen.hu
Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
www.mokk.skanzen.hu

 

Kérjük, hogy az idei Kiváló Múzeumpedagógus Díj felhívást szíveskedjenek munkatársaik számára is továbbítani!

Együttműködésüket ezúton is köszönjük, és sikeres pályázást kívánunk!

 

Szentendre, 2024. július 3.

Üdvözlettel:

 

 

Nagy Magdolna s.k.                                                                      Dr. Cseri Miklós s.k.
igazgató                                                                                              főigazgató
Szabadtéri Néprajzi Múzeum                                                 Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ