belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A gyógyító és az emocionális múzeumról a Museum Association éves konferenciáján

Az angliai Museum Association idén november 11 és 12-én Liverpoolban tartja éves konferenciáját, melynek fő témái közül a gyógyító múzeum az egyik legújszerűbb.

Az előadások és workshopok keretében azt vizsgálják, hogy a múzeumok milyen valós, maradandó, pozitív változásokat idézhetnek elő az életminőségben, azaz a múzeumok miképpen járulhatnak hozzá az emberek boldogság érzéséhez és jóllétéhez. Másik napirenden szereplő izgalmasnak ígérkező téma a holnap, egy sikeresebb jövő, melynek tervezésében és kialakításában a múzeumok is szerepet játszhatnak. Az „emocionális múzeum” témájú előadások rávilágítanak arra az új irányzatra, hogy a múzeumi kiállítások eltávolodnak a szenvtelen, tárgyilagos megjelenítéstől, a látogatókhoz az érzelmeiken keresztül találják meg a kapcsolatot.

A 1500 fős konferenciára olyan neves szakemberek fogják vinni a szót, mint például Ricardo Brodsky, a chilei Museum of Memory and Human Rights igazgatója. Sor kerül majd tréningekre, karrier tanácsadásra és jó gyakorlatok bemutatására.

További információ és regisztráció:

Click here to find out more and book your place