belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Hogy biztosra menjünk!

A 2003-ban alapított Múzeumpedagógiai Nívódíj azoknak a muzeális intézményeknek az elismerése, amelyek kimagasló teljesítményt értek el a múzeumi ismeretátadás terén, magas színvonalú múzeumpedagógiai programjaikkal.

2006 óta az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó ad ünnepélyes keretet az év legjobb múzeumpedagógiai kiadványa, illetve a legjobb múzeumi kezdeményezés díjazásának. A pályázat kiírásával elbírálásával és archiválásával járó feladatokat a MOKK látja el.

A pályázatok elbírálását szakmai zsűri végzi, tagjai közé bevonva a Múzeumi Koordinátori Hálózat és a MOKK tagjait, de képviselteti magát az EMMI Közgyűjteményi Főosztálya, valamint a társszakmai szervezetek (Pulszky Társaság, Országos Közgyűjtemények Szövetsége, ICOM Magyar Nemzeti Bizottság és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége). A díjazás forrása 2010-től kezdve a Múzeumok Őszi Fesztiválja megrendezésére, az NKA-hoz benyújtott pályázat volt.

A Múzeumpedagógiai Nívódíj azonban nem csak a szűk szakmának szóló elismerés, sokkal több is annál, a minőség garanciáját is jelenti a laikus felhasználók számára.

A múzeumi foglalkozásra készülő pedagógusok közül bizonyára már sokan hallottak a Múzeumpedagógiai Nívódíjról, és nyilván vannak köztük olyanok, akik biztosra mentek, és Nívódíjjal elismert múzeumpedagógiai foglakozást választottak ki tanulóik számára.

Hogy biztosra menjünk!

A 2015-ben Nívódíjat vagy elismerő oklevelet nyert kezdeményezésekről szóló beszámolónk itt érhető el.

Hogy biztosra menjünk!

2014-ben négy Nívódíj, két elismerő oklevél és egy különdíj került átadásra a 12. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón. A díjátadó összefoglalója itt olvasható.