belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A vizsgakiállítás nov. 24-én nyílik Szolnokon Badár Brand - Badár Balázs cserépcsodái címmel.

Kiállítás-rendezés tanfolyam az Alföld szívében

Nem csak tanítjuk, csináljuk is!

A folyamatos megújulás jegyében idén a szolnoki Damjanich János Múzeum ad otthont Kiállítás-rendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában” című akkreditált tanfolyamunknak, melyet 2016. szeptember 27. és november 24. között rendezünk meg négy képzési hétben, összesen 120 órában.

2008 óta futó továbbképzéseink közül ez az egyik legsikeresebb, aminek az az oka, hogy ezen a tanfolyamon a hallgatók nem csak elméleti megközelítésből találkozhatnak a kiállítás-rendezéssel, mint szakmával, hanem gyakorlatban is kipróbálhatják a megszerzett tudásukat.

“Sok praktikus tudással gyarapodtam. Jó szakembereket ismerhettem meg. Tényleg ráláttam arra, hogyan készül el egy kiállítás az ötlettől az utóéletig”

“Egyértelműen túlszárnyalta a várakozásaimat. Igazán színvonalas és jó hangulatú volt. Sokféle szakterületet és témakört érintett”

- véleményezték a képzést korábbi hallgatóink.

És hogy ne legyen tét nélküli dolog, a kihelyezett képzés résztvevőinek közös vizsgamunkájaként egy valódi kamarakiállítás valósul meg, mely a Damjanich János Múzeumban a széles nyilvánosság számára is látogatható lesz, hiszen a tanfolyam utolsó napján kerül majd sor az ünnepélyes megnyitóra.

Kiállítás-rendezés tanfolyam az Alföld szívében

Nem csak a belvárosi Damjanich János Múzeum állandó és időszaki kiállításait lehet majd tanulmányozni az oktatók segítségével. A képzésnek szerves része lesz a különféle Jász – Nagykun- Szolnok megyei kiállítóhelyek felkeresése a tájháztól kezdve az arborétumon és a képzőművészeti galérián keresztül a helytörténeti gyűjteményig, és a külső helyszíneken látott kiállítások kritikai elemzése. A tanfolyam célkitűzése szerint az így szerzett tapasztalatok beépíthetők lesznek a vizsgakiállításba, sőt az átadásra kerülő szemléletmódot a későbbi múzeumi munkáik során is kamatoztatni lehet.

A különböző kiállítástípusok megismerésére és az inspirációgyűjtésre Szolnok és környéke (Kunszentmárton, Tiszaföldvár, Tiszakürt) remek helyszínnek ígérkezik a maga sokszínű kulturális életével.

A gyakorlati lehetőség mellett az elméleti ismereteknek is széleskörű áttekintését nyújtjuk a képzésen résztvevőknek, hiszen egy kiállítás előkészítéséhez a hatályos jogszabályok, tárgykölcsönzési eljárások mellett ismerni kell a látogatómenedzsment fogásait, illetve azt, hogy a kiállítási kommunikációnak milyen technikáit érdemes alkalmazni. A képzés részletes tematikájáról bővebben itt olvashat >>>

A tanfolyamot olyan múzeumi szakemberek (kurátorok, múzeumpedagógusok, múzeumvezetők) illetve tájházak, galériák munkatársai részére ajánljuk, akiket érdekelnek a legújabb kiállítási trendek, a kiállítások gyakorlati kivitelezésének és hasznosulásának lehetőségei.

Ha szeretne a szakma legjobbjaitól egy izgalmas helyszínen gyakorlatban használható tudást szerezni, akkor Önt is várjuk 2016 őszén Szolnokon induló akkreditált szakmai továbbképzésünkre!

Június 30-ig történő jelentkezés esetén kedvezmény a képzés árából!

A képzés költségéről, a képzési időpontokról, a jelentkezés feltételeiről bővebben itt olvashat!

http://mokk.skanzen.hu/20130509kiallitas-rendezes-a-z-ig-az-otlettol-a-megvalositasig-a-kozoktatas-szolgalataban.html