belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Tárlatvezetési sorozatot a Néprajzi Múzeumban a Kő kövön. Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című kiállításhoz kapcsolódóan

Mit jelentenek a kóser hungarikumok?
A hétköznapi tárgyi kultúrában milyen párhuzamok vannak a zsidó és nem zsidó tárgyi világok között?

A Néprajzi Múzeum a kiállítási kurátorok közreműködésével tárlatvezetési sorozatot indít a Kő kövön. Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című kiállításhoz kapcsolódóan. A tárlatvezetés középpontjában a zsidó-nem zsidó kapcsolatok bemutatása áll.

A kiállítási kurátorok közreműködésével zajló, minden hónap közepén vasárnap 11 órakor kezdődő tárlatvezetési program arra vállalkozik, hogy átfogóan bemutassa az érdeklődőknek a Kő Kövön. Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című kiállítást.

A tárlatvezetési sorozat különlegessége ugyanakkor az, hogy a kiállítást ismertető muzeológusok - saját kutatási területükhöz és kurátori munkájukhoz kapcsolódóan - minden alkalommal más és más izgalmas kiállítási témát emelnek ki és vizsgálnak meg alaposabban.

A sorozat március 22-én, vasárnap 11 órakor Szarvas Zsuzsa tárlatvezetésével folytatódik, Handlé és nagykereskedő című tárlatvezetésén a kiállítást a zsidó - nem zsidó kapcsolatok középpontba helyezésével mutatja be.

A tárlatvezetés múzeumi belépőjeggyel látogatható.