belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Társszerzők kerestetnek, kapcsolódjunk!

Olyan jó gyakorlatokat keresünk, amelyek múzeumok határokon átnyúló kulturális cserekapcsolatainak sikeres alakításába engednek bepillantást.

Társszerzők kerestetnek, kapcsolódjunk!

Megújult honlapunkon olyan cikksorozat indítását tervezzük, mely a határokon átívelő múzeumi tárgyú – különösen múzeumpedagógia témájú – partnerségek, szakmai együttműködések gyümölcsöző példáit dolgozza fel.

Szívesen vennénk, ha olvasóink és a szakmai közönség friss és releváns információkkal, tapasztalatokkal bombáznának minket, és megírnák nekünk a nagy.magdolna@sznm.hu címre, hogy a környezetükben milyen múzeumi projekt valósult meg mostanában.

Előzetesként csak néhány témába vágó aktuális eseményre hívjuk fel a figyelmet:

Június 25-ig várja a múzeumok jelentkezését a Kincses Kolozsvár Egyesület az idei Kolozsvári Magyar Napokra, amelyet augusztus 19 -25. között rendez meg.

Bővebb információ itt érhető el.

Pécsett, a Janus Pannonius Múzeumban június 18-án nyílt meg a Migráció a Duna térségében című nemzetközi vándorkiállítás, amely a 18. században érkező svábok betelepülését tárja fel és kilenc múzeum anyagából állt össze. Az ulmi Donauschwabisches Zentralmuseum főszervezésében létrejött kiállítást Ulm, Arad, Temesvár és Resica után mutatják be Pécsett, ahol augusztus 11-ig lehet megtekinteni.

Társszerzők kerestetnek, kapcsolódjunk!

További részletekért kérjük, hogy kattintson ide és ide.