belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Újdonság - Múzeumi online kommunikáció 2 napban

Még lehet jelentkezni legújabb képzésünkre, a Múzeumi online kommunikációra!

Az internet rohamos térhódításával jelentős átrendeződés figyelhető meg a kulturális terület kommunikációjában is. A múzeumok nagy része rendelkezik honlappal, sokuknak van Facebook profiljuk és többen élnek a hírlevelek adta lehetőségekkel. A legtöbb esetben azonban az online kommunikáció egyet jelent az interneten való jelenléttel, és nem használják ki látogatószerzésre mindazt a lehetőséget, amelyet az online felületek nyújtanak. Ennek alapvető oka, hogy sok múzeum nem rendelkezik külön kommunikációs szakemberrel, több helyen ezt a feladatot egy lelkes informatikus, muzeológus, vagy éppen múzeumpedagógus látja el.


A 2015. április 23-24-én megrendezésre kerülő Múzeumi online kommunikáció képzés segítséget adhat mindazoknak, akik szeretnék hatékonyabbá tenni a múzeumuk internetes megjelenését, de nem ismerik azokat az eszközöket, amelyek ezt elősegíthetik.


Honlap optimalizálás, microsite készítés, virtuális kiállítás, E-learning, közösségi média - néhány terület, amelyet mélyebben megismertetünk hallgatóinkkal. A képzés célja, hogy a résztvevők megtanulják, milyen eszközökkel tudják a múzeum internetes jelenlétet növelni, egy kiállítást a virtuális világban továbbéltetni, a múzeum tudásanyagát az e-learning segítségével megosztani, a Facebook-on kívül milyen közösségi médiákkal lehet elérni a különböző célcsoportokat, hogyan lehet anyagi ráfordítás nélkül növelni az internetes jelenlét hatékonyságát.

A képzés részletei itt olvashatók!