belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Megadjuk az alapokat: 60 órás, ingyenes Múzeumi alapképzést indít a MOKK

Múzeumi alapképzés címmel szeptemberben elindítja 60 órás akkreditált képzését a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ. A szentendrei szakmai továbbképzés – melyre szeptember 6-ig lehet jelentkezni – hiánypótló szerepet tölt be a hazai múzeumi szakemberképzésben: szakmai, múzeumi alapismeretek egységes szemléletű és színvonalú elsajátítását biztosítja a muzeális intézményekben munkát vállalók számára.

A képzés célja, hogy a különböző felsőfokú oktatási intézményben és képzési formában (BA, MA, szakmai továbbképzés, stb.), eltérő időpontokban végzett, múzeumi feladatokat ellátó munkatársak mielőbb elsajátítsák a gyors beilleszkedéshez és a hatékony munkavégzéshez szükséges általános ismereteket. A már több éve múzeumban dolgozók szakmai ismereteinek felfrissítése, egybe rendezése is indokolja a képzés megvalósítását.

Az előadások áttekintik a hazai és nemzetközi múzeumok politikai, társadalmi, gazdasági, technológiai környezetét, a stratégiaalkotás mibenlétét, valamint a múzeumi szakemberek, a jövő muzeológusának személyes kompetenciáit is. Az átfogó kurzus felkészíti a résztvevőket arra is, hogy tájékozódni tudjanak a múzeumi ismeretátadás, marketing és PR, múzeumi kommunikáció és szolgáltatás területein is.

A 2017. szeptember 26-29. és október 24-27. között zajló, két hetet igénylő szakmai továbbképzésre a MOKK olyan múzeumi szakemberek jelentkezését várja – legyen az muzeológiai, műtárgyvédelmi, gyűjteménygondozási, ismeretátadási, rendezvényszervezői és kommunikációs feladatokat ellátó, kinevezett, és gyakorlati idejüket töltő szakalkalmazott munkatársak vagy akár határon túl élő, magyar vonatkozású gyűjteménnyel is rendelkező múzeumokban muzeológiai és egyéb feladatokat ellátó szakalkalmazott munkatársak –, akik valóban korszerű ismeretekkel szeretnék bővíteni eddigi tudásukat hatékony múzeumi munkájuk tervezéséhez és megvalósításához.

Bővebb információkért keresse a képzés szervezőjét az alábbi elérhetőségeken:

Sztankovszky Varsány oktatásszervező

Email.: sztankovszky.varsany@gmail.com

Tel.: 30/2719531

További, részletes információ a képzésről ide kattintva érhető el.